Bel bij overlijden 0521 - 513660 24 uur per dag
Actueel
Actueel
Actueel
Onze parel in Steenwijk
column Janet Bloks

Onze parel in Steenwijk

22 november 2019

Zomertijd is voor veel kranten aanleiding om eens een bijzondere artikelenreeks te schrijven. Zo ook de krant die ik lees; elke week werd er een architectonisch interessante kapel ergens ter wereld uitgelicht. En daar zaten pareltjes bij, kan ik u vertellen. Eentje sprong er voor mij uit, het was een rouwkapel - hoe kan het anders… - gebouwd op een hoge rots op een begraafplaats in Acapulco Mexico: Capilla del Atardecer. De kapel zelf ziet er ook uit als een rots en is zo gebouwd dat je hier het mooiste zicht hebt op de zon die ondergaat in de Grote Oceaan. Als ik dit lees dan word ik nieuwsgierig, ga ik op zoek naar meer informatie en in mijn enthousiasme zou ik het liefst in het vliegtuig springen om dit met eigen ogen te aanschouwen. Nu weet ik best dat niet iedereen warmloopt voor een rouwkapel, maar heeft u ónze prachtige kapel al eens gezien? Een historisch pand, gebouwd in 1898, voorzien van klassieke glas-in-loodramen en een pijporgel. Misschien bent u er al eens geweest voor een uitvaartplechtigheid, of juist niet en zou u best eens binnen willen kijken. Gewoon, zonder dat u er moet zijn voor een uitvaart. U kunt natuurlijk altijd aanbellen, wij leiden u graag rond! Maar die drempel blijkt voor velen te hoog. Daarom zetten we onze deuren voor u open tijdens ons Open Huis. U bent van harte welkom om in een ontspannen sfeer onze kapel te bekijken. U kunt ook kennismaken met de ‘mensen van de foto`s’. En hebt u vragen stel ze dan gerust, daar is alle tijd en ruimte voor. Onze kapel staat dan wel niet hoog op een rots met een prachtige zonsondergang erachter, maar wél midden in de gemeenschap. En de kapel is bovendien toegankelijk voor iedereen die ons nodig heeft. Ook dichter bij huis zijn er pareltjes te vinden. Kom vooral kijken!

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2022 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,45 !