Bel bij overlijden 0521 - 513660 24 uur per dag
De uitvaart regelen

De kist

In de volksmond wordt vaak gesproken over doodskist of grafkist. Wij spreken liever over uitvaartkist. De doodskist of uitvaartkist is niet iets waar we veel over nadenken, maar het is de moeite waard uw gedachten er eens over te laten gaan. Want er is op dit gebied veel te kiezen en dat maakt het er voor nabestaanden niet gemakkelijker op.

Wilt u in een basic spaanplaten uitvaartkist, een klassiek, massief houten grafkist of juist in een modern model uitvaartkist naar uw laatste rustplaats gebracht worden? Misschien gaat uw voorkeur uit naar een milieuvriendelijke eco-kist van natuurlijke materialen zoals vlas, riet of bamboe. Maar ook een kist voorzien van persoonlijke foto's of in een moderne kleur gespoten behoort tot de mogelijkheden. En hoe mooi kan het zijn om met elkaar een onbehandelde houten kist te beschilderen, terwijl er allerlei herinneringen opgehaald worden? Er is veel mogelijk op het gebied van uitvaartkisten en hebben we de gewenste kist zelf niet, dan regelen we die voor u!

Kistjes en mandjes voor kinderen

Afscheid moeten nemen van je kindje voor, tijdens of net na de geboorte is het ergste wat je als moeder of ouders kan overkomen. Maar als het je toch overkomt, hebben we ook voor hen een passend omhulsel voor hun kleine lichaampjes.

Begraven of cremeren zonder kist

lijkwadeHet is niet verplicht om in een kist begraven of gecremeerd te worden. U kunt er ook voor kiezen om in een (lijk)wade naar uw laatste rustplaats gebracht te worden. Voor vervoer is dan wel een opbaarplank noodzakelijk en in sommige crematoria wordt een invoerplank vereist.

 

Groot aanbod in uitvaartkisten

De Laatste Eer neemt kisten af van verschillende Nederlandse fabrikanten met een zeer divers aanbod. Zo is er altijd een kist die past bij uw smaak en aansluit op uw budget. Daarbij houden we rekening met de beperkingen voor bepaalde materialen. Zo kunt u in een wollen wade of kartonnen kist niet gecremeerd worden, maar wel begraven en worden er op natuurbegraafplaatsen soms bijzondere eisen gesteld aan de materialen die gebruikt worden.

Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden neem dan contact met ons op via 0521 - 513 660.

Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 6.500 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2023 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,45 !