Wat kost een begrafenis?

De kosten voor een begrafenis zijn afhankelijk van uw wensen. De keuze voor begraven is zeer persoonlijk. De kosten voor een begrafenis waarbij u begraven wordt zijn hoger dan de kosten voor een crematie. Wilt u liever gecremeerd worden, lees dan: wat kost een crematie.

U kiest bewust voor begraven om religieuze reden of u vindt het wellicht een mooie gedachte dat uw nabestaanden een plek hebben waar zij naar toe kunnen gaan. Dan vraagt u zich wellicht af wat kost een begrafenis?

Onze ervaring leert dat een gemiddelde begrafenis circa € 5.000,00 kost. Dit is wel exclusief grafrechten, een gedenkmonument etc. Deze aanvullende begrafeniskosten zijn sterk afhankelijk van uw wensen en de betreffende begraafplaats.

Hoe zijn de kosten van een begrafenis opgebouwd?

Bij een begrafenis zijn er altijd verschillende kosten. Te beginnen met de zogenoemde basiskosten van toepassing. Denk hierbij aan de kosten voor een uitvaartbegeleider, gemeentelijke leges voor de akte van overlijden, een kist of wade met opbaarplank, het vervoer, de koeling en/of opbaarruimte en de daadwerkelijke begrafenis met begraafrecht en grafrechten.

Deze basisonderdelen kunt u uitbreiden met een afscheidsplechtigheid. Waar moet het afscheid gehouden worden en hoe moet deze ingevuld worden? Voor bijna elke gelegenheid wordt huur gerekend, zowel voor een buurthuis als voor een aula of kerk, afhankelijk of u lid bent. Wenst u een spreker die de hele of een gedeelte van de dienst verzorgt of doet u dit als familie zelf? Deze begrafenis kosten zijn dus variabel en hangen af van uw wensen.

De kosten van sprekers kunt u vooraf opvragen, deze variëren tussen de €200 en €500

Daarnaast zijn er kosten die afhankelijk zijn van uw wensen. Daarmee bepaalt u zelf hoe hoog de kosten van uw begrafenis uiteindelijk worden. U kunt dan denken aan kosten voor het versturen van rouwkaarten, een rouwboeket, een koffietafel, live uitvaartmuziek of organist, een fotoreportage of filmopname, thuisbeveiliging tijdens de uitvaart, een bijzonder grafmonument en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om van uw uitvaart een persoonlijk afscheid te maken, onze uitvaartbegeleiders vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de daarbij behorende begrafenis kosten.

De begrafenis kosten zijn afhankelijk van uw wensen.

Hoe meer wensen u heeft hoe hoger de kosten waarschijnlijk uitvallen. U bepaalt uiteindelijk dus zelf de kosten voor uw begrafenis.

Er is veel mogelijk om de begrafenis persoonlijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan duurzaam drukwerk, de keuze van uw bloemstuk, het meeluisteren tijdens de afscheidsdienst en gedenksieraden. Tijdens de begrafenis is het ook mogelijk om thuisbeveiliging in te zetten. Onze uitvaartbegeleiders vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de daarbij behorende begrafenis kosten.

Wat kost een budget begrafenis?

Naast een zeer uitgebreide begrafenis verzorgen wij ook begrafenissen voor een lager budget. Wij verzorgen dan een eenvoudigere, maar complete begrafenis passend bij uw budget. Het is al vanaf een bedrag van €3000 mogelijk om een begrafenis te verzorgen. Dit bedrag is exclusief grafrechten en gedenkmonument.

Wat mag u verwachten?

  • Keuze uit een populaire uitvaartkist 
  • Vervoer 
  • Koeling en verzorging
  • Begraafrecht 

Begrafenis kosten in het weekend of na een bepaald tijdstip

Indien u wenst dat de begrafenis is het weekend plaats vindt, dan moet u rekening houden met extra kosten. Afhankelijk van de begraafplaats waar u begraven wenst te worden, is het mogelijk dat er andere tarieven gelden. Dit geldt ook wanneer de begrafenis na een bepaalde tijd plaatsvindt, uw uitvaartbegeleider kan u hierover informeren.

Duurzame begrafenis

De Laatste Eer Steenwijk is aangesloten bij GreenLeave, het duurzaamheidskeurmerk binnen de uitvaartbranche. Hierdoor maken wij het mogelijk om duurzame begrafenissen te verzorgen. Van duurzame kisten tot eerlijke koffie en biologische broodjes. Wij adviseren u ook graag over de mogelijkheden om op een natuurbegraafplaats begraven te worden.

Kosten begrafenis

De kosten van uw begrafenis is afhankelijk van uw wensen

Duurzaam hoeft niet persé duurder te zijn; sterker nog, op onderdelen kan het zelfs goedkoper zijn. Rouwkaarten digitaal versturen is duurzaam en kost veel minder dan ze per post te sturen. Kiest u voor een natuurbegraafplaats, dan zijn de kosten voor een grafmonument aanzienlijk lager of zelfs nihil.

Welke begraafplaats

Het grootste deel van de begraafplaatsen in de omgeving van Steenwijkerland zijn algemene begraafplaatsen. Een klein deel zijn bijzondere begraafplaatsen. De dichtstbijzijnde natuurbegraafplaats is in Nieuwehorne. Heeft u voorkeur voor een bepaalde begraafplaats, bespreek het met uw uitvaartbegeleider, het kan zijn dat net op die begraafplaats geen nieuwe graven meer uit worden gegeven. Bij oude familiegraven is er soms de mogelijkheid om nog bijgezet te worden.

U kunt het graf persoonlijker maken met een grafsteen of grafmonument. Veel is mogelijk als het binnen de eisen en richtlijnen van de betreffende begraafplaats valt.
Wat bij de ene begraafplaats wel mag, kan bij een andere soms niet.

Kijk en vergelijk de begraafplaats van uw voorkeur

Heeft u een voorkeur voor een bepaalde begraafplaats? Dan is het verstandig om te informeren of uw wensen ook realiseerbaar zijn op die locatie. Zo zijn de regels voor natuurbegraafplaatsen veel strenger dan op de meeste algemene begraafplaatsen.

Uw wensen, onze zorg

Er is veel mogelijk bij een begrafenis. Wij bespreken graag uw wensen.

Neem gerust contact met ons op

Geen verzekering bij de Laatste Eer Steenwijk?

U heeft geen uitvaartverzekering bij de Laatste Eer Steenwijk? Dat is geen probleem. Ook zonder uitvaartverzekering verzorgen wij uw begrafenis

Wij informeren u graag over de mogelijkheden

 

Wat kost een begrafenis, alles over kosten begrafenis
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 6.500 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2023 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,45 !