Wat kost een crematie?

De kosten voor een crematie zijn afhankelijk van uw wensen. De keuze voor cremeren is zeer persoonlijk. De kosten voor een crematie zijn over het algemeen lager dan de kosten voor een begrafenis. Wilt u liever begraven worden, lees dan: wat kost een begrafenis. Onze ervaring leert dat een gemiddelde crematie circa € 5.000 euro kost.

Hoe zijn de kosten van een crematie opgebouwd?

Voor iedere crematie zijn er zogenoemde basiskosten. Denk hierbij aan de kosten voor een uitvaartbegeleider, gemeentelijke leges voor de akte van overlijden, een kist of wade met opbaarplank, het vervoer, koeling en/of opbaarruimte en de daadwerkelijke crematie. 

Deze basisonderdelen kunt u uitbreiden met een afscheidsplechtigheid. Waar moet deze gehouden worden en hoe moet die eruit komen te zien? Voor elke gelegenheid wordt huur gerekend, zowel voor een buurthuis als voor een aula of kerk, afhankelijk of u lid bent. Wenst u een spreker die de hele of een gedeelte van de dienst verzorgt of doet u dit als familie zelf? De kosten van sprekers kunt u vooraf opvragen, deze variëren van € 200 - € 500.

Daarnaast zijn er kosten die afhankelijk zijn van uw wensen. Daarmee bepaalt u zelf hoe hoog de kosten van uw crematie uiteindelijk worden. U kunt dan denken aan kosten voor het versturen van rouwkaarten, kosten van een rouwboeket, een koffietafel, live uitvaartmuziek of organist, een fotoreportage of filmopname, thuisbeveiliging tijdens de uitvaart, een bijzondere as bestemming en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om van uw uitvaart een persoonlijk afscheid te maken, onze uitvaartbegeleiders vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de daarbij behorende kosten.

Wat kost een budget crematie

Het is ook mogelijk om een eenvoudige maar complete crematie te verzorgen voor een lager budget. De kosten voor een budget crematie gaan vanaf € 3.000.

Wij verzorgen dan:

  • Keuze uit een populaire uitvaartkist 
  • Vervoer 
  • Koeling en verzorging 
  • Crematie

Crematie kosten in het weekend

Afhankelijk voor welk crematorium u kiest moet u rekening houden met extra kosten wanneer de crematie in het weekend plaatsvindt. Ook een crematie in de avonduren zorgt in sommige crematoria voor extra kosten. Uw uitvaartbegeleider kan u hierover informeren.

Duurzame crematie

De Laatste Eer Steenwijk is aangesloten bij GreenLeave, het duurzaamheidskeurmerk binnen de uitvaartbranche. Hierdoor maken wij het mogelijk om duurzame crematies te verzorgen. Van duurzame kisten en afbreekbare urnen tot eerlijke koffie en biologische broodjes. De kosten van een crematie bij De Laatste Eer Steenwijk

Een duurzame crematie hoeft niet persé duurder te zijn; sterker nog, op onderdelen kan het zelfs goedkoper. Rouwkaarten digitaal versturen is duurzaam en kost veel minder dan ze per post te sturen.

Na de crematie

Na de crematie is er veel mogelijk, u of uw nabestaanden geven namelijk zelf invulling aan uw laatste bestemming. As kan worden uitgestrooid op een voor u bijzondere plek of kan bewaard worden in een sierurn, glasobject of gedenksieraad. Misschien past een urnenmuur of -graf met een persoonlijke gedenkplaat meer bij u of de overledene. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van uw wensen. Bijzetting in een urnenmuur kost, afhankelijk van de gemeente waarin wordt bijgezet, rond € 1.000 voor 10 jaar. Een eenvoudig zilveren hangertje of een mini sier urn hebt u vanaf € 100, terwijl de kosten van een asbeeld kunnen oplopen tot € 2.500 en hoger.

Naast deze gangbare bestemmingen behoort ook een bijzondere uitstrooiing tot de mogelijkheid. Middels het oplaten van een ballon met de as of het verstrooien vanuit een vliegtuigje of boot.

Uw wensen, onze zorg

Veel kan en veel mag bij een crematie. Wij laten u graag zien wat er zoal mogelijk is.

Neem gerust contact met ons op

Geen verzekering bij de Laatste Eer Steenwijk?

U heeft geen uitvaartverzekering bij de Laatste Eer Steenwijk? Dat is geen probleem. Ook zonder uitvaartverzekering verzorgen wij uw crematie.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden

Wat kost een crematie, alles over kosten crematie
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 6.500 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2023 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,45 !