Actueel
Actueel
Actueel
Goede zorg en speciale aandacht
column Janet Bloks

Goede zorg en speciale aandacht

20 november 2018

Over het algemeen kijkt de familie op de dag van de uitvaart uit naar mijn komst. Er heerst meestal een licht gespannen, maar rustige sfeer; ze wachten op de dingen die komen gaan. Maar soms gaat het anders en tref je geen rust, maar chaos aan. Dan blijkt de deur van de slaapkamer waar moeder ligt opgebaard op slot te zitten en de sleutel is nergens te vinden. Vader is dementerend en heeft, tegen alle advies in, tóch de deur op slot gedraaid en weet niet meer waar hij de sleutel heeft neergelegd. Na tevergeefs alle lades, richeltjes en bloempotten te hebben gecheckt, wordt besloten de deur eruit te halen en kan moeder naar de rouwauto worden gebracht. Dit is één situatie waarin we rekening moeten houden met mensen die dementeren en nog thuis wonen. Het komt ook voor dat de partner van de overledene dementeert en de familie besluit om niet te vertellen dat de wederhelft is overleden. Schrijnend en moeilijk voor de familie om zo`n keuze te maken, maar voor de dementerende soms het beste. In zo`n situatie is het misschien een optie om de uitvaart te laten fi lmen of te fotograferen, zodat de partner later op de hoogte gebracht kan worden en het zelfs meerdere keren terug kan kijken. Als een familie besluit een demente partner mee te nemen naar een uitvaart, vraagt dit extra vaardigheden van de uitvaartbegeleider. We komen steeds meer mensen tegen die aan dementie lijden: echtgenoten die tijdens een regelgesprek ineens zien dat het tijd is om te eten en dan alleen nog oog hebben voor het eten, bijvoorbeeld. Zo zijn er nog tal van situaties te schetsen die een bijzondere aanpak vergen. Daarom volgen wij trainingen en cursussen op allerlei gebied, om het voor de nabestaanden zo comfortabel mogelijk te maken. En voor ons eigen gemak zorgen wij voor een ruime tijdsplanning, dat ook wanneer er deuren gedemonteerd moeten worden, we toch op tijd in het crematorium zijn.

 

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2021 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,42 !