Bel bij overlijden 0521 - 513660 24 uur per dag
Actueel
Actueel
Actueel
Voor altijd weer Samen
column Linda Bult

Voor altijd weer Samen

20 november 2018

Ik stond naast zijn bed, het bed van Jan Gorte uit Muggenbeet. Zijn ogen vielen steeds dicht, maar hij wilde graag nog wat drinken. Ik hielp hem. Wat is dit bijzonder, dacht ik bij mezelf, ik heb de uitvaart van zijn vrouw Jannie begeleid en nu sta ik naast Jan en zie hoe ziek hij is. We weten allemaal hoe dit afl oopt. Ik vroeg of hij nog iets tegen mij wilde zeggen. Hij keek mij aan en zei: “Ik wil dat de urn van Jannie met mij meegaat, het graf in.” Dat heb ik hem beloofd. Ik heb gezegd dat ik goed voor hem ga zorgen en zijn ogen vielen dicht. Ik ben teruggegaan naar het café waar ik de uitvaartwensen van Jan heb besproken met Jacco, Wilma en Arjan. De grote lijnen stonden vast. Nu wachten. Telefoon, pa is rustig gestorven. Ik heb mijn collega opgehaald en ben gelijk naarMuggenbeet gereden. Samen met zijn schoonzus hebben we Jan verzorgd, in de kist gelegd en overgebracht naar De Laatste Eer. We wisten dat Jan nog één keer terugkwam in zijn geliefde Muggenbeet, op de dag van de uitvaart. Een plechtigheid op de boot van Giethoorn. De kist stond voor in de boot, met een foto en een brandend kaarsje, om hem heen vele bloemen. Tijdens de mooie woorden van Jacco, Wilma en de drie kleinkinderen voeren we over het Giethoornsche meer. Muziek van o.a. Jim Reeves, waar hij zo van hield, klonk door de hele boot. Wat een bijzondere uitvaart is dit. Arjan heeft de plechtigheid gesloten met woorden van dank. Trots was ik op ‘mijn’ familie. Toen de boot weer aangemeerd was aan de steiger voor Geertien, stond piratenkoor Storm en Averij op Jan te wachten. Nog eenmaal werd het lied Mooi Muggenbeet gezongen, speciaal voor Jan. Wat was dat indrukwekkend en bijzonder. Ik voelde de tranen opkomen. Zoals ik Jan had beloofd, brachten wij hem en de as van Jannie naar de begraafplaats. Samen daalden ze tegelijk in het graf. Jan en Jannie Gorte, ze zijn voor altijd weer samen.

 

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2022 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,45 !