Bel bij overlijden 0521 - 513660 24 uur per dag
Actueel
Actueel
Actueel
Rouwcafé Steenwijk
Rouwcafé Steenwijk

Rouwcafé Steenwijk

7 juli 2023

Velen kennen het verdriet van gemis. (Bijna) iedereen heeft wel een ervaring hoe het is om definitief afscheid te moeten nemen van iemand die hem lief was. Overleed vroeger je poes of cavia, misschien je oma of opa, later worden het je vader of moeder, zus, broer of je partner.

Met die volgorde zouden we misschien best kunnen leven. Maar zo gaat het niet altijd. Ouders die hun kind verliezen, soms al voor het wordt geboren. Tieners die afscheid moeten nemen van hun vriend of vriendin door ziekte, een ongeval of omdat hij of zij het leven niet meer zag zitten. Mensen die plotseling uit de bloei van hun leven worden weggerukt.

Hoeveel kan een mens hebben, denk ik dan? Want velen krijgen hier meerdere keren mee te maken. Wat is het dan goed dat je een klankbord hebt om op terug te vallen. Een netwerk waar je terecht kunt als je het even niet meer ziet zitten. Maar het leven gaat door, ook na een heftig overlijden. En hoe lang kun je aankloppen met je verdriet bij de mensen om je heen? Het moet wel een keer over zijn, toch? Wat voor de één met een paar maanden slijt, daar heeft de ander een jaar voor nodig. En als je 60 jaar bij elkaar bent, kom je daar de rest van je leven niet meer overheen. Maar dat wil je niet steeds blijven herhalen.

Daarom organiseert De Laatste Eer een Rouwcafé. Voor iedereen die geen klankbord heeft of hun netwerk niet wil belasten met hun verdriet. In het Rouwcafé hoef je niet te rouwen, maar dat mag wel. Hier ontmoet je mensen die hetzelfde is overkomen, mensen waarmee je je ervaringen kunt delen. En heeft u vragen? Stel ze dan aan onze rouwspecialist. Ook als je geen zin hebt om weer alleen te zitten, voel je dan welkom voor gewoon een kopje koffie! 

Wanneer? Dinsdag 11 juli

Hoe laat? 19.30 uur - 21.00 uur

Inloop? Vanaf 19.00 uur

Waar? De Heren van de Rechter, Markt 72 te Steenwijk

(de volgende is op 8 augustus a.s.)

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 6.500 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2023 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,45 !