Actueel
Actueel
Actueel
Onder Water
column Jante Bloks

Onder Water

20 november 2018

De vakantieperiode is voor de meesten een mooie tijd. Hoewel niet iedereen eropuit gaat, is het voor velen toch fi jn om even lekker te ontspannen. Een goed boek lezen, een beetje zonnen en zwemmen. Nu heb ik goede herinneringen aan mijn jeugdvakanties, maar zwemmen is nooit mijn grotepassie geworden. De zwemles was al een drama, dus dacht mijn moeder dat mijn “watervrees” wel minder zou worden als grote jongens mij telkens in het water gooiden. Nou, dat werkte averechts, dus iedereen die mij kopje onder drukte kreeg een hengst.
In de loop van de jaren werd het ook niet beter; zo houd ik niet van varen, is snorkelen niks voor mij, laat staan diepzeeduiken. En dat terwijl ik vijf jaar lang in het Caribisch gebied heb gewoond. Gelukkig zijn niet alle mensen zoals ik. Velen genieten wel op en in het water. Dan past bij hen wellicht ook een nieuwe manier van omgaan met het lichaam van een overledene. Naast begraven en cremeren, de meest gangbare manieren van lijkbezorging, wordt er vanuit de uitvaartbranche aangestuurd op een nieuwe alternatieve methode, namelijk resomeren. Bij resomeren wordt het lichaam opgelost in water, waaraan kaliumhydroxide is toegevoegd. Door dit water te verwarmen lost het lichaam grotendeels op en blijft er broos botweefsel en vloeistof over. Deze vorm van lijkbezorging zal milieuvriendelijker zijn dan begraven of cremeren. Dat is toch wel waar we toch naartoe willen. En eigenlijk zelfs naartoe moeten, want duurzaamheid is een belangrijk thema. Zeker ook in de uitvaartbranche. Nog afgezien of het ethisch is dat water met lichaamsresten zo in het riool verdwijnen, denk ik echter dat deze manier voor mij geen optie is. Levend niet met mijn hoofd onder water, dan dood ook niet!

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2021 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,42 !