Actueel
Actueel
Actueel
Onverwachts in ongeloof......................
column Linda Bult

Onverwachts in ongeloof......................

28 juni 2017

Even in de war of ‘t even kwijt zijn. We kennen het allemaal wel. Maar leven in ongeloof, dat is iets heel anders. In mijn werk kom ik het met regelmaat tegen: ongeloof, omdat de mensen nog even niet kunnen bevatten dat iemand er plotseling niet meer is.

Zo’n bericht dat je niet aan zag komen: iemand in je nabije omgeving die plots overlijdt. Dat is soms moeilijk te bevatten. Zeker als het bijvoorbeeld je moeder is, die je zonder ziekbed of voorbode ontvalt. Het gebeurde onlangs nog. Ik had dienst en ging op pad naar een familie waar het ongeloof pijnlijk voelbaar was. Verward door het plotselinge overlijden van hun moeder. En door de vraagtekens die boven de gebeurtenis hingen.

De oude vrouw was levenloos gevonden, de voordeur van haar huis stond open. Ik verwachtte een aangeslagen familie aan te tre en, maar dit bleek anders. Moeder woonde ver weg van hen en contact was er nog weinig, zo bleek. Ja, van zo’n verhaal word ik ook verdrietig. Dat raakt me in mijn hart.

Omdat er zo weinig contact was, had de familie weinig idee van de wensen van hun moeder en kwamen er steeds meer vraagtekens naar boven over het leven dat moeder geleefd had. Hoe moest de uitvaart eruitzien...? Op zo’n moment voel ik me écht uitvaartbegeleidster. Juist dáárvoor ben ik er. Praten, verhalen aanhoren, tranen de ruimte geven. En dan ineens zijn de ideeën er. Zo moet het worden, zo moet de uitvaart van moeder zijn.

Het ongeloof, dat bleef nog wel even in de hoofden en harten van de nabestaanden. Maar de invulling die we samen aan de uitvaart konden geven, bracht ze ook rust. En dát had ik dan weer wel zien aankomen, want dat is mijn ervaring en het mooie van mijn vak.

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2021 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,42 !