Actueel
Actueel
Actueel
‘Op de dollerooi’

‘Op de dollerooi’

4 september 2017

‘Op de dollerooi’ met De Laatste Eer

Tocht begraafplaatsen Steenwijkerland

 Het lokale woordenboek bevat vele gezegden. Wat te denken van ‘Vaal dood maot, leef ie nog?’ oftewel ‘Dat is lang geleden dat ik je gezien heb!’. Of ‘ I’j ef ‘n kloete in d’aals’ : hij heeft een brok in zijn keel. En ‘Op de dollerooi’...? Dit is Steenwieks voor iets doen zonder na te denken. Lekker spontaan, gewoon dóen: met ons op stap gaan op zaterdag 23 september.

Wat gaan we doen?

Met medewerking van de gemeente Steenwijkerland organiseert De Laatste Eer een tocht langs bijzondere begraafplaatsen in onze regio. Op zaterdag 23 september rijden we met u langs mooie en bijzondere locaties, elk met een eigen verhaal.

 Wist u dat onze regio maar liefst dertig begraafplaatsen telt? En kent u de geschiedenis van deze groene plekken van rust en stilte? Tijdens de tocht hoort u de verhalen en ervaart u zelf wat deze begraafplaatsen zo interessant maakt. Een mooie gelegenheid om begraafplaatsen te bekijken waar u misschien al lang nieuwsgierig naar was.

Het programma

Op de 23e september staat vervoer klaar om er met z’n allen op uit te gaan. We reizen naar diverse begraafplaatsen waaronder in Steenwijk de Meppelerweg, begraafplaats Paasloo en Vredehof te Willemsoord. Reisleiders Ella Schipper (regisseur begraafplaatsen Steenwijkerland) en Wilfried Gerner (bestuurslid van De Laatste Eer) vertellen u onderweg allerlei bijzonderheden en weetjes. Op de begraafplaatsen zelf wordt u rondgeleid en leert u meer over de specifieke wetenswaardigheden.

U kunt zich hier inschrijven

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2020 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,35 !