Actueel
Actueel
Actueel
Linda's Jazz zingt Nina Simone in Kapel

Linda's Jazz zingt Nina Simone in Kapel

14 maart 2018

Op zondag 25 maart treedt Linda’s jazz op in de kapel van De Laatste Eer met muziek van Nina Simone.

Nina Simone (1933-2003) was een Amerikaanse jazz/blues/soul-zangeres maar ook singer-songwriter, pianiste en burgerrechtenactiviste. Ze begon met zingen in de kerk, maar speelde ook op hoog niveau piano. Ze stond bekend om haar eigenzinnigheid, impulsiviteit en creativiteit. Haar carrière begon met klassiek piano, maar al snel kwam zij erachter dat haar vrije impulsieve geest meer bij de jazz en blues paste. Dit zorgt voor een prachtige combinatie van de vrijheid van jazz en blues in combinatie met de flarden van Bach en Chopin die terug te horen zijn in haar pianospel.

Linda's jazz vertolkt in haar programma op eigen originele wijze een uitgebreide selectie van persoonlijke favorieten. Van "My baby just cares for me" tot "Love me or Leave me" en van "I want a little sugar in my bowl" tot "Little girl blue”.

Linda's jazz bestaat uit zangeres Linda Molenkamp. Zij studeerde aan het conservatorium van Groningen jazz-zang en staat bekend om haar swingende timing en jazzy stemgeluid. Linda is een veelgevraagd zangeres bij diverse jazz-combo’s en bigband. Zij stond op diverse grote podia door het hele land, zoals: Bimhuis, Panama, Bellevue theater. Linda wordt begeleid door contrabassist Bert van Erk en pianist Vincent Grit. Bert is een van de stuwende krachten in de Noordelijke jazzmuziek. Hij speelde al in de jaren 70 met de Boy Edgar bigband en met jazzlegendes als Dexter Gordon, Slide Hampton, John Engels, Benny Bailey, Wim Overgaauw e.v.a. Hij is de huisbassist van de maandelijkse SJIG-concerten in Jazzcafe Alto in Groningen en ook actief als bandcoach en sessieleider.

Pianist Vincent Grit werd al tijdens zijn studie Jazzpiano al veel gevraagd te spelen met andere jazzmusici. Met zijn brede ervaring studeerde hij in 2008 cum laude af! Hoewel Vincent een allround pianist is, ligt zijn voorkeur in jazz. Naast Linda's jazz is Vincent ook de pianist van Laura Fygi.

Het concert van Linda’s jazz vindt plaats in de kapel aan de Kornputsingel 42. De deuren van de kapel gaan open om 14.00 uur. Het concert begint om 14.30 uur. Het concert wordt onderbroken voor een korte koffiepauze. De entreeprijs bedraagt 10 euro en voor kinderen tot 18 jaar 5 euro. Na afloop kunt u nog even rustig nagenieten en wordt gratis koffie, frisdrank en iets lekkers aangeboden.

Het aantal beschikbare plaatsen in de kapel is beperkt. We raden u aan om te reserveren. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@sjorsholleboom.nl

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2020 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,35 !