Actueel
Actueel
Actueel
Lezing “Sense of Place” hoe kunst de identiteit versterkt

Lezing “Sense of Place” hoe kunst de identiteit versterkt

30 mei 2018

Door de toenemende globalisering hebben we steeds meer behoefte aan een herkenbare identiteit. Plaatsen zijn daarbinnen belangrijk voor mensen. Plaatsen zijn ankerpunten, voor de vorming van wat je zelf bent, voor je gevoel van ‘thuis-zijn’, voor het vormen van je identiteit, voor je herinnering en je geheugen.
Kunst blijkt een prachtig en effectief middel om het verhaal van de plek te vertellen en verbeelden, en zo de identiteit van een plek te versterken. Kunstenaars die werkzaam zijn in dit specifieke veld, doen onderzoek naar de sociale, (cultuur)historische en fysieke betekenis van plekken en regio’s en vertalen dat in sterke beelden die een extra betekenislaag toevoegen.
 
In de lezing gaat Mieke Conijn in op deze kunstvorm en laat tal van voorbeelden zien, zowel in de regio als daarbuiten.
 
Mieke Conijn is kunsthistoricus en directeur van het Kunstenlab en de IJsselbiënnale. In haar werk maakt ze zich hard om de toegevoegde waarde van kunst en kunstenaars in de hedendaagse, complexe samenleving zichtbaar te maken.
De lezing is een initiatief van de gemeentelijke adviescommissie beeldende kunst en wordt georganiseerd door de bibliotheken NW Overijssel.
 
De lezing vindt plaats in de kapel aan de Kornputsingel 42. De deuren van de kapel gaan open om 14.00 uur en delezing begint om 14.30 uur. Na afloop kunt u nog even rustig napraten en wordt een consumptie aangeboden.
 

Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2020 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,35 !