Actueel
Actueel
Actueel
Keurmerk GreenLeave

Keurmerk GreenLeave

12 april 2017

Afgelopen zaterdag, 8 april,  was ook De Laatste Eer aanwezig op de 3e Regionale Uitvaartbeurs in Steenwijk. Zowel het uitvaartverzekeringsbedrijf als De Laatste Eer uitvaartverzorging waren met een stand vertegenwoordigd. Een prachtige gelegenheid om naast de traditionele uitvaartzaken, het publiek ook kennis te laten maken met andere mogelijkheden, duurzame mogelijkheden.

greenleave-logo.png
“Natuur, milieu, duurzaamheid. We vinden het steeds belangrijker. Meer mensen willen hun duurzame principes ook terugzien bij hun uitvaart. Waarom zou je dan niet kiezen voor duurzame uitvaartproducten?” vraagt directeur David Meiboom van De Laatste Eer zich af. “Door meer oog te hebben voor duurzaamheid, hopen we mensen te kunnen helpen in hun keuze. Dat kan gaan van een duurzaam product als een uitvaartkist of lijkwade tot duurzame bloemen, drukwerk, broodjes of zelfs vervoer. In principe proberen we voor alles een duurzaam alternatief aan te bieden”.

Tot grote verrassing van de medewerkers van De Laatste Eer, mochten zij uit handen van Evert de Niet, voorzitter van Stichting GreenLeave, een zeefdruk ontvangen. Hiermee zijn zij officieel deelnemer van GreenLeave geworden. Voor de gelegenheid had Evert de Niet speciaal een groene jas aangetrokken.

“Deze beurs is een mooi moment om De Laatste Eer welkom te heten. We zijn als organisatie weer een stap verder door hun toetreding . Ook zij kunnen volmondig JA zeggen, als hun klanten vragen naar een echt betrouwbaar advies als men een duurzame uitvaart wil. Want daar bouwen we met alle betrokken uitvaartverzorgers aan. En we kunnen met nog meer overtuiging de leveranciers blijven uitdagen om met duurzamere producten en diensten te komen. De begrippen Duurzaamheid en Zorg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. GreenLeave richt zich op de promotie en aanjaging van duurzaamheid in de uitvaartbranche” aldus Evert de Niet.

Een verheugde David Meiboom geeft toe “We zijn er trots op dat we toegetreden zijn. We proberen als De Laatste Eer de nabestaanden steeds iets extra’s te bieden. Het mooie is ook dat het een uitvaart niet duurder hoeft te maken. We zijn hiermee het enige uitvaartbedrijf tussen Zwolle en Groningen dat lid is van GreenLeave. Bijkomend aspect is dat we ook op een andere manier naar onszelf kijken en bij onze bedrijfsvoering nog meer gaan letten op milieu en duurzaamheid. Dat past ook mooi bij de maatschappelijke functie die we als uitvaartbedrijf in de regio hebben. Een electrische rouwauto is een mooie volgende stap”.


Terug
Zelf uitrekenen

Wat kost een uitvaart?

Elk afscheid is uniek en dat maakt elk afscheid bijzonder en persoonlijk. De kosten van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. We weten uit ervaring dat de gemiddelde uitvaart die wij verzorgen circa € 5.000 bedraagt. In wezen maakt het niet uit of u kiest voor een crematie of begrafenis. Meer weten? Klik dan hieronder op de knop Uitvaartcalculator en neem contact met ons op.

Uitvaartverzorging van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust.

Uitvaartcalculator

Wat kost een uitvaartverzekering?

Een uitvaartzekering van De Laatste Eer geeft zekerheid en rust. Uw wensen zijn namelijk gewaarborgd voor later en uw nabestaanden weten dat het goed geregeld is. Dat is een hele zorg minder. 

Sluit daarom met een gerust gevoel een DLE Uitvaartverzekering af.
Bereken uw premie

Onze keurmerken

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer werden in 2020 door de nabestaanden beoordeeld
met gemiddeld een 9,35 !