Wat te doen bij overlijden

Bij een overlijden neemt u als eerste contact op met de huisarts. Dat is belangrijk, want de arts stelt de verklaring van overlijden op.

Vervolgens neemt u contact op met ons. Wij zijn dag en nacht bereikbaar op telefoonnummer 0521- 513 660. Wij zorgen dat een van onze uitvaartbegeleiders bij u langs komt om u verder te helpen.

Wat u zelf al kunt doen

Intussen is het goed om uit te zoeken of de overledene een uitvaartverzekering heeft. En wellicht staan er uitvaartwensen op papier. In de vorm van een uitvaartcodicil of wilsbeschikking. Legt u deze gegevens alvast klaar. Het helpt u en de uitvaartbegeleider bij de eerste stappen in het organiseren van een persoonlijk afscheid.

Wat de uitvaartbegeleider als eerste doet

Tijdens ons eerste bezoek bespreken wij met u wat op dat moment van belang is. De wensen van de overledene en nabestaanden, de keuze tussen begraven of cremeren en wanneer en waar de plechtigheid plaatsvindt. Ook kijken we samen naar de invulling van de rouwkaart zodat familie, vrienden en relaties snel op de hoogte zijn.

Checklist bij overlijden

Wanneer een naaste wegvalt is er veel te regelen op een moeilijk moment. Wij hebben een checklist opgesteld waarmee u stap voor stap (alleen of samen met de uitvaartbegeleider) die eerste zaken regelt.

De Laatste Eer Uitvaart Verzorging
Menu