Menu

De uitvaartbegeleiders van De Laatste Eer Steenwijk

Betrokkenheid maakt een uitvaart echt persoonlijk. Voor onze uitvaartbegeleiders spreekt dat voor zich. Ons gehele team woont in de regio. Ook dat is voor ons vanzelfsprekend, want daarmee begrijpen wij uw wensen en zijn we altijd dichtbij.

Wat kunt u van onze uitvaartbegeleiders verwachten?

De mensen van De Laatste Eer wonen bijna allemaal in de regio. De omgeving van Steenwijk, Wolvega of Meppel: het is voor ons bekend terrein. We zijn daardoor betrokken bij de omgeving maar vooral ook bij de mensen die er wonen.

We staan nabestaanden bij door hen te helpen met het organiseren van een mooi afscheid. Een afscheid van een dierbare persoon dat een herinnering moet zijn voor later. Hoe? Dat bepaalt u zelf samen met onze uitvaartbegeleiders. We organiseren en begeleiden. Maar komen ook met inspiratie of ideeën om het afscheid nog persoonlijker te maken.

We zijn vanoudsher opgericht voor en door de mensen uit de regio. Iedereen kan en mag rekenen op onze persoonlijke aandacht en betrokkenheid.

Enkele weken na afloop vragen we, door middel van een korte vragenlijst, hoe u het afscheid heeft ervaren. Waar bent u tevreden over? Maar ook wat kan beter? Hoe beoordeelt u onze dienstverlening? Wij willen het steeds beter doen. Voor u, voor alle nabestaanden.

Beoordelingen door nabestaanden

Door nabestaanden worden onze uitvaartbegeleiders beoordeeld met een 9,45 (2018: 9,4 met 121 beoordelingen, 2017: 9,4 met 112 beoordelingen en 2016: 9,1 met 148 beoordelingen).
Van de nabestaanden geeft 96%  aan De Laatste Eer aan te bevelen bij familie & vrienden en ook de volgende keer weer gebruik te zullen maken van onze dienstverlening. 

Enkele reacties van nabestaanden:

"Super, dat er zoveel aandacht is geweest tijdens en na het overlijden"

"Wat wij als fijn hebben ervaren, is dat er ontzettend is meegedacht in onze wensen"

"Binnen de hele organisatie was iedereen goed geinformeerd, korte lijnen, snel schakelen, persoonlijk contact, prima!"

"Alles was zeer goed, kon niet beter"

"Een kleine fout in de advertentie is zeer goed doorgesproken en financieel gecompenseerd"

"De crematie stond erg dicht bij hoe wij zijn. Er is veel aandacht geweest voor wat bij ons past, wat we fijn vonden"

"Alles keurig, stijlvol en naar wens verlopen"

"Thuisgekomen wilde ik onze (overleden) moeder bellen, om te vertellen hoe goed het allemaal was gegaan"

Ons team

Ons team bestaat uit vier uitvaartbegeleiders. Zij stellen zich hier graag aan u voor.


Janet Bloks

'afscheid nemen is: je realiseren dat definitieve afwezigheid verdergaat als aanwezigheid in je hart'

Bevlogen uitvaartbegeleidster, met een luisterend oor, hart voor mensen, maar ook organisatorisch sterk. Ze houdt ervan om met mensen mee te denken om nieuwe herinneringen te maken, door een uitvaart zo te helpen organiseren dat er een warm en fijn gevoel overblijft. Uiteindelijk zullen nabestaanden de afwezigheid van hun geliefde moeten omzetten in dierbare herinneringen. En die bewaar je in je hart!

“Ondanks dat ik dagelijks verdriet zie en meebeleef, blijft het mij raken. Maar ik ben er niet om met de naasten mee te huilen. Op die momenten moet ik mijn emoties ‘parkeren’, even uitschakelen. Mijn taak is dan om te zorgen dat er goed en waardig afscheid genomen kan worden. Op de manier die men voor ogen heeft. Dat is mijn taak en mijn doel.”

Janet Bloks schrijft columns over wat zij allemaal mee maakt tijdens haar werkt als uitvaartbegeleider.
 
 
Uitvaartbegeleiders Janet Bloks

Emiel Bezembinder

'niets mooiers, dan werken voor de mensen in de regio'

Alweer ruim 12 jaar werkzaam als uitvaartbegeleider. Gaat voor een mooi eindresultaat. Is pas tevreden wanneer de familie tevreden is. Mag graag mountainbiken en dan vooral op zijn favoriete eiland Ameland. Geboren in Steenwijk en gaat hier ook niet meer vandaan.

“Ik kom uit de regio. Daarmee deel ik het nuchtere dat veel mensen in deze omgeving hebben. Ik ben hier echt thuis en weet
hoe het hier werkt, hoe we hier met elkaar omgaan. Dat merken de families waar ik kom en dat vindt men fijn. Zeker in zo'n zware periode is herkenning heel welkom."

 

 

 

 Uitvaartbegeleiders Emiel Bezembinder

Steffen Jonkman

'een voorrecht om families te mogen helpen in een verdrietige periode'

Doet zijn werk met passie en gedrevenheid om de families bij te staan in een moeilijke periode van hun leven. Steffen ziet zich als een kameleon, omdat geen familie gelijk is en hij meekleurt om hun wensen en onuitgesproken woorden te vertalen in een passend afscheid.
'Ik ben geboren en getogen in Weststellingwerf, waar ik nog steeds met groot plezier woon en De Laatste Eer er ook voor u is. Met respect, omdat het ook anders kan'.

“Werken in de uitvaart gaat over mensen, over mee- en inleven. Over geïnteresseerd zijn en iets goeds willen doen voor een ander. Dat zat altijd al in mij. Als uitvaartbegeleider sta je dicht bij de nabestaanden, je kent de wensen en voelt wat goed en gepast is. Zo maak je samen keuzes en leef je met elkaar naar het definitieve afscheid toe.”

 

 

Uitvaartbegeleiders Steffen Jonkman
De Laatste Eer Uitvaart Verzorging