‘Op de dollerooi’

‘Op de dollerooi’

‘Op de dollerooi’ met De Laatste Eer

Tocht begraafplaatsen Steenwijkerland

 Het lokale woordenboek bevat vele gezegden. Wat te denken van ‘Vaal dood maot, leef ie nog?’ oftewel ‘Dat is lang geleden dat ik je gezien heb!’. Of ‘ I’j ef ‘n kloete in d’aals’ : hij heeft een brok in zijn keel. En ‘Op de dollerooi’...? Dit is Steenwieks voor iets doen zonder na te denken. Lekker spontaan, gewoon dóen: met ons op stap gaan op zaterdag 23 september.

Wat gaan we doen?

Met medewerking van de gemeente Steenwijkerland organiseert De Laatste Eer een tocht langs bijzondere begraafplaatsen in onze regio. Op zaterdag 23 september rijden we met u langs mooie en bijzondere locaties, elk met een eigen verhaal.

 Wist u dat onze regio maar liefst dertig begraafplaatsen telt? En kent u de geschiedenis van deze groene plekken van rust en stilte? Tijdens de tocht hoort u de verhalen en ervaart u zelf wat deze begraafplaatsen zo interessant maakt. Een mooie gelegenheid om begraafplaatsen te bekijken waar u misschien al lang nieuwsgierig naar was.

Het programma

Op de 23e september staat vervoer klaar om er met z’n allen op uit te gaan. We reizen naar diverse begraafplaatsen waaronder in Steenwijk de Meppelerweg, begraafplaats Paasloo en Vredehof te Willemsoord. Reisleiders Ella Schipper (regisseur begraafplaatsen Steenwijkerland) en Wilfried Gerner (bestuurslid van De Laatste Eer) vertellen u onderweg allerlei bijzonderheden en weetjes. Op de begraafplaatsen zelf wordt u rondgeleid en leert u meer over de specifieke wetenswaardigheden.

U kunt zich hier inschrijven

Terug
De Laatste Eer Uitvaart Verzorging
Menu