Lezing “Sense of Place” hoe kunst de identiteit versterkt

Lezing “Sense of Place” hoe kunst de identiteit versterkt

Door de toenemende globalisering hebben we steeds meer behoefte aan een herkenbare identiteit. Plaatsen zijn daarbinnen belangrijk voor mensen. Plaatsen zijn ankerpunten, voor de vorming van wat je zelf bent, voor je gevoel van ‘thuis-zijn’, voor het vormen van je identiteit, voor je herinnering en je geheugen.
Kunst blijkt een prachtig en effectief middel om het verhaal van de plek te vertellen en verbeelden, en zo de identiteit van een plek te versterken. Kunstenaars die werkzaam zijn in dit specifieke veld, doen onderzoek naar de sociale, (cultuur)historische en fysieke betekenis van plekken en regio’s en vertalen dat in sterke beelden die een extra betekenislaag toevoegen.
 
In de lezing gaat Mieke Conijn in op deze kunstvorm en laat tal van voorbeelden zien, zowel in de regio als daarbuiten.
 
Mieke Conijn is kunsthistoricus en directeur van het Kunstenlab en de IJsselbiënnale. In haar werk maakt ze zich hard om de toegevoegde waarde van kunst en kunstenaars in de hedendaagse, complexe samenleving zichtbaar te maken.
De lezing is een initiatief van de gemeentelijke adviescommissie beeldende kunst en wordt georganiseerd door de bibliotheken NW Overijssel.
 
De lezing vindt plaats in de kapel aan de Kornputsingel 42. De deuren van de kapel gaan open om 14.00 uur en delezing begint om 14.30 uur. Na afloop kunt u nog even rustig napraten en wordt een consumptie aangeboden.
 

Terug
De Laatste Eer Uitvaart Verzorging
Menu