Zicht op Steenwijk, het liefst elke dag...

Zicht op Steenwijk, het liefst elke dag...

Zicht op Steenwijk, het liefst elke dag... Dichtbij en thuis in de regio. Bij De Laatste Eer Steenwijk zeggen we ’t vaak. Zo voelen we het ook. We mogen ons prachtige werk immers elke dag doen in het zo mooie Steenwijkerland. De meesten van ons wonen hier. Ook ik voel me hier meer dan thuis.

Vanuit de kop van Overijssel, waar ik woon, heb ik zicht op Steenwijk. Ik kijk uit m’n raam en weet dáár waar de zon opkomt, daar ligt ’t. Het stadje waar ik naar school ging, waar ik werkte in de thuiszorg, nog steeds m’n boodschappen doe en met regelmaat een terrasje pak.

Hoe mooi is het dat ik hier nu mag werken als uitvaartbegeleidster! In de regio waar ik de mensen en de gebruiken ken en kan meepraten in het lokale dialect. Heel eerlijk? Ik hou zó van de omgeving dat als ik van kantoor naar huis rijd ik vaak kies voor binnendoor. Langs de Thijssengracht, die kent u vast, bij Giethoorn. En dan denk ik aan vroeger, hoe we daar schaatsten. Soms dagen achtereen. Zou het ooit weer eens kunnen? Je weet ’t niet, met onze veranderlijke en onvoorspelbare seizoenen...

Toch houd ik van dat onvoorspelbare, zo ook in mijn beroep. Ik weet nooit wanneer ik gebeld word en op pad mag. Om mensen bij te staan in die eerste uren en ze te begeleiden op weg naar dat laatste moment van afscheid. Het blijft bijzonder om te mogen doen. Elke keer weer. En weet u? Na zo’n bezoek aan een familie met verdriet, soms heel intens, rij ik door de omgeving en dan zie ik weer de schoonheid. Dat neem ik mee naar huis, naar morgen. Dankbaar voor die nieuwe dag in ’t vooruitzicht.

Terug
De Laatste Eer Uitvaart Verzorging
Menu