Grafsteen en grafmonument

Een grafsteen of -monument geeft betekenis aan de laatste rustplaats. Naast een informatief object is het vooral een tastbare herinnering en een blijvend symbool. Het vertelt over wie de persoon was en houdt de nagedachtenis levend. Voor vele jaren.

Neemt u vooral de tijd voor het uitzoeken van een steen of monument. Geef eerst de ruimte aan rouw en verdriet, zodat u op een later moment een weloverwogen keuze maakt. De meeste begraafplaatsen geven u minstens een jaar de tijd. Zo kunt u in alle rust nadenken over materialen, vorm en tekst.

Grafsteen

Een grafsteen kan staan of liggen en wordt veelal vervaardigd uit natuursteen. Vanuit traditie wordt hier nog altijd het meest voor gekozen. Tegenwoordig is er echter veel meer mogelijk, zoals glas, hout, RVS en lood of brons. Dankzij moderne technieken zijn ook de mogelijkheden voor wat betreft tekst of inscriptie bijna onbegrensd.

Grafmonument

Met een grafmonument wordt de rustplaats nog persoonlijker. Een kunstwerk dat gemaakt is naar wens van de overledene, een sculptuur dat is uitgezocht door nabestaanden. Eigenlijk is alles mogelijk mits het binnen de eisen en richtlijnen van de betreffende begraafplaats valt. Heeft u voor een begraafplaats gekozen dan is het verstandig om uw wensen eerst te toetsen.

Wilt u meer weten over grafstenen, grafmonumenten en de vele mogelijkheden? Met ons uitgebreide netwerk is uw wens ongetwijfeld vorm te geven.

Ik wil graag meer informatie over grafmonumenten

De Laatste Eer Uitvaart Verzorging
Menu
Heeft u vragen over de verzorging van een uitvaart?